Een week met veel snelle gerechtjes

Een week met veel snelle gerechtjes

En daar is de volgende alweer: een weekmenu met veel vitamientjes en snelle gerechten… want, volgend weekend is het ons open boerderij weekend! Dat wil zeggen, extra produceren en veel extra werk zodat we jullie in de watten kunnen leggen! We kijken er zo hard naar uit jullie allemaal te verwelkomen!

Er was een tijd dat wanneer het snel moest gaan, we naar onze favoriete frituur reden achter wat frietjes en een snack… Hoe lekker dat ook is (en van tijd tot tijd hier wel nog eens op tafel komt), zoveel vitamientjes bevatten deze niet. Ondertussen is ons winkel assortiment heel erg uitgebreid, waardoor er wel enkele gerechten zijn die we op tafel kunnen toveren na een rondje in onze eigen winkel. Onze favoriet: onze snelle pasta met gehakt en Think Tomato. En echt, ik beloof je, hij is supersnel klaar! Nog sneller dan naar de frituur rijden, onmiddellijk bediend worden en terug naar huis!

Zaterdag: Herfstige quinoa salade met pompoen
Deze herfsttopper schreef ik enkele jaren geleden neer op de blog, en nog steeds komt hij elke herfst een paar keer op tafel. Niet zo duurzaam vanwege die advocado van ver-weg-istan? Lees dan maar even de tekst bij dat recept hierboven. Nog steeds zorgt De Wassende Maan ervoor dat we van tijd tot tijd groenten of fruit van ver weg kunnen eten zonder schuldgevoel!

Zondag: Appelgebak (bron: Met een gouden randje, klik op de website bovenaan op “appelgebak”)
Afgelopen maandag gingen alle appels uit de boomgaard richting de perserij, zodat we volgende week voor ons grote boerderijfeest weer liters vers appelsap voorradig hebben. Uiteraard houden we altijd nog enkele appels achter de hand, want boer Benny start zijn dag altijd met een appel terwijl hij naar de koestal stapt in de vroege ochtend. Boerin Sarah voorziet met die appels liever een bakmomentje met de kindjes. Het recept van Stefanie van “met een gouden randje” dat ze vandaag deelde op haar blog lijkt ons daarvoor ideaal! Benieuwd of hij in de smaak gaat vallen (en hoe de keuken na dat bakken met de kindjes eruit zal zien…)

Maandag: Kip à la Normande (Bron: Delicious magazine)
Een ovengerecht, dat je perfect de dag voordien kan klaarmaken, dat is ideaal voor drukke weken! Deze ovenschotel staat dus eigenlijk op de planning om zondag klaar te maken. Hij heeft dan nog een nachtje om de smaken helemaal tot zijn recht te laten komen en maandag hoeven wij zelf enkel maar aan te schuiven aan tafel! Kip is er volgende week ook vers te verkrijgen in de boerderijwinkel. We raden wel aan vooraf te reserveren. Mocht je te laat zijn, dan zijn er vast wel nog kippendijen te koop uit onze vriezer die zich perfect lenen voor dit gerecht.

 

appelgebak

Dinsdag: Worst met appelmoes en gebakken aardappeltjes
Gewoon, heel eenvoudige boerenkost. Als er wat ruimte voor is zal boerin Sarah die appelmoes met heel veel liefde zelf maken. Laat de planning het niet toe, dan hebben we in de boerderijwinkel een perfect alternatief: de grote potten appelmoes van Lerouge. Die is echt heerlijk, en precies zoals je hem zelf zou maken.

Woensdag: Gegrilde rosbief met frisse koolsalade (Bron: Lekker van bij ons)
Een lekker stukje vlees midden in de week. En dat rosbiefje durven we wel eens wat groter te nemen. Heerlijk de dag nadien om nog zo’n stukje vlees tussen de boterham te leggen.

Donderdag: Super snelle pasta
Oké, daar gaan we: Kook de spelt spirelli van Boer Olivier gaar. Ondertussen neem je een rode ajuin en gaat die fijn snipperen. Je bakt hem even aan in een geutje olijfolie. Je voegt een half kilootje gemengd gehakt toe dat je mooi rul bakt. Overgiet het gehakt met een pot Think Tomato tomatensaus en laat nog even pruttelen. Ondertussen rasp je wat fenegriek kaas. Je mengt de pasta, met de saus en de kaas en eten maar!! Zie je, supersnel, ik zei het ;-).

think tomato supersnelle pasta boer olivier

Ingrediënten

Van de boerderijwinkel:

  • Zeeuwse quinoa
  • 1 pompoen
  • 2 x spekblokjes
  • olijfolie
  • 1 pot Think tomato
  • 4 kippendijen
  • 2 x boter
  • 2 gele uien
  • 1 rode ui
  • appelazijn
  • mosterd
  • aardappelen
  • 500 gr rosbief
  • yoghurt
  • honing
  • 6 eieren
  • bloem
  • 1l melk
  • 500 gr gemengd gehakt
  • 1 stukje fenegriek kaas
  • 1 pot appelmoes
  • 4 kaasburgers

Van de groenteboer:

  • 1 broccoli
  • bosje lente ui
  • 200 gr spinazie
  • 1 avocado
  • bosje platte peterselie
  • 7 appels
  • knoflook
  • laurier en tijm
  • witt ekool
  • wortels

Van de supermarkt/ voorraadkast:

  • pompoenpitten
  • peper en zout, nootmuskaat
  • groentebouillon
  • suiker
  • citroensap
  • room
  • kruidnagel
  • mosterzaad
  • mierikswortelpuree
  • bakpoeder
  • maizena
  • amandelpoeder

Instructies

Veel kookplezier deze week! En graag tot volgend weekend op ons open boerderij weekend!

Hallo!

Ik ben Sarah. Welkom op mijn blog! Hier schrijf ik neer wat voor lekkers ik maak in mijn boerderijkeuken, wat ik kweek in mijn moes- en kruidentuin en hoe ons leven eruit ziet op de boerderij. Op deze manier hopen we dat ook jij even kan meegenieten van ons leven op het platteland!