Herfstige quinoasalade

Herfstige quinoasalade

Herfst staat gelijk aan pompoen, dus een heerlijke salade met deze kleurrijke groente mag zeker niet ontbreken deze maand! Ik ging aan de slag met quinoa, een Hokkaido pompoen, spekblokjes en een avocado uit het fruitpakket van De Wassende Maan…

Het geeft me altijd een voldaan gevoel om met producten van dichtbij of van op de boerderij aan de slag te gaan. De quinoa die wij in de boerderijwinkel verkopen is er van net over de grens, geteeld op nog geen 25 kilometer van de boerderij! De pompoen en peterselie komt uit eigen moestuin, en de avocado: daar zorgde De Wassende Maan voor. Die werd uiteraard niet in op de velden in Gent gekweekt, maar de medewerkers van De Wassende Maan zorgen er wel voor dat deze op de meest ecologische manier tot bij mij is geraakt, en dat de boeren die de avocado kweekten een eerlijke prijs krijgen!

Quinoasalades zijn echte favorieten hier bij ons thuis. Je kan er eindeloos mee aan de slag. Gebruik onderstaand receptje dan ook als basis, en ga zelf aan de slag met wat je in je voorraadkast kan vinden, wat er op dat moment in promo staat in de supermarkt of wat er in jouw groentepakketje zit! Zo kan je hier gerust nog wat blokjes feta toevoegen, of wat walnoten die je geraapt hebt tijdens een zonnige herfstwandeling!

Herfstige quinoasalade voor 2 personen

Voorbereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Ingrediënten

  • 120 gr quinoa
  • 1/4 pompoen
  • 1/2 broccoli
  • 4 steeltjes lente ui
  • 100 gr spekblokjes
  • 2 handenvol spinazie
  • 3 el pompoenpitten
  • 1 avocado
  • olijfolie
  • peper & zout
  • nootmuskaat
  • groentebouillon
  • platte peterselie

Instructies

1. Kook de quinoa gaar in dubbele hoeveelheid water als quinoa. Voeg wat groentebouillon toe aan het water.

2. Verwijder intussen de schil van de pompoen en snij hem in stukjes van ongeveer 1 cm groot. Verhit een eetlepel olijfolie in een grillpan en bak er de stukjes pompoen in tot ze gaar zijn.

3. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze beetgaar.

4. Wanneer de quinoa klaar is roer je er de spinazie onder terwijl de quinoa nog heet is. Dit zal de spinazie doen smelten.

5. Bak de spekblokjes kort krokant in de grillpan.

6. Meng in een grote saladekom de quinoa, pompoenblokjes, broccoliroosjes, lente ui in ringetjes, spekblokjes en pompoenpitten. Kruid alles af met peper, zout, nootmuskaat en meng er nog 3 el olijfolie door. Snipper er wat platte peterselie over en serveer samen met de avocado.

Van eigen kweek: pompoen, peterselie, pompoenpitten en spekblokjes.

Ook te koop in de boerderijwinkel: pompoen, spek en Zeeuwse quinoa.

Smakelijk!
X
Sarah

Hallo!

Ik ben Sarah. Welkom op mijn blog! Hier schrijf ik neer wat voor lekkers ik maak in mijn boerderijkeuken, wat ik kweek in mijn moes- en kruidentuin en hoe ons leven eruit ziet op de boerderij. Op deze manier hopen we dat ook jij even kan meegenieten van ons leven op het platteland!