Een supersnel zelfgebakken broodje op zondag

Een supersnel zelfgebakken broodje op zondag

Brood bakken, ik vind het heerlijk. Maar helaas, is die tijd weer veel te beperkt om dit met enige regelmaat op tafel te krijgen. Een sodabrood is de oplossing! Gist ga je hierbij vervangen door bakpoeder en zo heb je geen rijstijd nodig. Heerlijk om op zondagochtend toch een versgebakken broodje op tafel te toveren.

Benieuwd naar het recept? Dat kan je eenvoudig terugvinden door te klikken op de naam van het gerecht!
Zet jij ook een gerechtje van een weekmenu op tafel deze week? Laat het ons weten via de #kokenmetvaneigenkweek.

Zaterdag: Varkens côte à l’os met hasselback aardappelen en geroosterde herfstgroenten
Hasselback aardappeltjes? Ja, die zijn superlekker! En best eenvoudig om te maken. Zelf bestrooien we ze graag met geraspte kaas en spekblokjes na het insnijden. Maar ook verse tijm of pittige kruiden zijn een optie. Tips hoe je aan de slag moet, die kan je >>hier<< terugvinden.
Proefde jij trouwens onze varkens côte à l’os al? Hij is echt overheerlijk en heel erg sappig! Je kan hem nog reserveren om vers te komen afhalen aanstaande donderdag (17 november).
Voor de geroosterde herfstgroenten kan je bijvoorbeeld pompoen, (rode) ajuin, raapjes, spruitjes, wortel,… gebruiken.

Ingrediënten uit de boerderijwinkel: aardappelen, varkenscôte à l’os, spekblokjes, kaas, pompoen, olijfolie, rode ajuin.

Zondag: Sodabrood
Zin in een supersnel broodje? Dit yoghurt soda brood is perfect!

Ingrediënten uit de boerderijwinkel: bloem, yoghurt, melk

Maandag: Biefstuk met patatjes en champignonroomsaus
Afgelopen donderdag hadden we vers rundsvlees van onze Hereford runderen. De vriezers zijn dus weer helemaal aangevuld met allerlei heerlijke stukjes vlees. Reden te meer om ook nog eens een lekker biefstukje op ons eigen weekmenu te zetten. De champignonroomsaus maken we nu met allerlei verschillende paddestoelen, en niet enkel de Parijse champignons. Paddestoelen zijn nu helemaal in seizoen, het aanbod is groter en de smaak zoveel beter. Tip voor een heerlijke saus? Check die op de website van Lekker van bij ons!

Ingrediënten uit de boerderijwinkel: Biefstuk, aardappelen, boter, bottenbouillon (voor de saus)

Dinsdag: Spruitjes met gebakken aardappeltjes en hamburger
Wist je dat we in de boerderijwinkel 5 verschillende hamburgers hebben? 3 puur varkensvlees, 2 met rund en varkensgehakt. Keuze in overvloed dus! Ook de spruitjes zijn nu helemaal in seizoen. En wist je dat kool-soorten supergezond zijn voor ons lichaam en ons immuunsysteem aansterkt? Ideaal dus in de herfst en winter om hier wat extra van te eten!

Ingrediënten uit de boerderijwinkel: hamburger, aardappelen, boter

Woensdag: Spaghetti bolognese (bron: Dagelijkse kost)

Ingrediënten uit de boerderijwinkel: gehakt, think tomato tomatensaus, jonge kaas, ajuin

 

gestoomde schelvis

Donderdag: Gestoomde schelvis met groenten en rijst (bron: Dagelijkse kost)
Onze wekelijkse portie vis, uiteraard lokaal en seizoensgebonden. Ook de groentjes erbij passen bij het seizoen met de paksoi, prei en champignons!

Genieten van wekelijks kraakverse groenten in huis, die bovendien ook nog eens biologisch, lokaal en seizoensgebonden zijn? Neem dan een abonnement bij De Wassende Maan. Er is keuze tussen verschillende groente en/of fruitpakketten of via de plukbox kies je zelf jouw groenten uit, deze kan je steeds donderdagnamiddag afhalen in de boerderijwinkel. Ideaal om te combineren met de rest van jouw lokale boodschappen. Bovendien krijg je deze maand nog je eerste biobox gratis bij het nemen van een abonnement!

Veel kookplezier!

Boerin Sarah

Hallo!

Ik ben Sarah. Welkom op mijn blog! Hier schrijf ik neer wat voor lekkers ik maak in mijn boerderijkeuken, wat ik kweek in mijn moes- en kruidentuin en hoe ons leven eruit ziet op de boerderij. Op deze manier hopen we dat ook jij even kan meegenieten van ons leven op het platteland!