Zin in een herfstig ontbijtje?
Geplaatst op 16 september 2022 | Uncategorized | Sarah D'hooge
Jullie vragen, wij draaien: een weekmenu op vrijdag, zodat er dit weekend gepland en gewinkeld kan worden en we maandag een rustige werkweek kunnen starten.
We krijgen veel vraag waar de recepten terug te vinden zijn. Deze kan je eenvoudig ontdekken door op het gerecht, vermeld naast de dag, te klikken. Zo kom je automatisch terecht op de website waar het gerecht te vinden is.
Wij, boer Benny en boerin Sarah, genieten even van wat rust dit weekend, dus geen geroer in de kookpotten voor ons! We voorzien voor jullie wel een lekker ontbijt-idee voor zondag. Ook zal de boerderijwinkel zaterdag (17 september) gesloten zijn!
Vrijdag: Tagliatelle en sperziebonen in pestoroom met kabeljauwfilet (klik op het gerecht om het recept te zien!) (Bron: Delicious magazine)
Boerin Sarah maakt een kleine variatie op dit gerecht door spaghetti te gebruiken in plaats van tagliatelle. Deze van Boer Olivier is echt heer-lijk! Een stevige pasta gemaakt van de verse eitjes van de scharrelkippen van Olivier. Kabeljauw een seizoensvis? Ja zeker! Van juni tot december op z’n best!
Zondag: Yoghurt met granola en gebakken appeltjes (Klik op het gerecht om het recept te zien!) (Bron: Lekker van bij ons)
Een beetje herfstig weer en de appeloogst is volop bezig. Ideaal ontbijtje dus! Even de appelschijfjes laten karamelliseren in wat honing, wat kaneel er bovenop, enkele schepjes granola en wat volle yoghurt van de boerderijwinkel en je kan de dag meer dan goed beginnen.
Maandag: Kipfilet met honing (Klik op het gerecht om het recept te zien!) (Bron: Lekker van bij ons)
Volgens het recept gaat deze kipfilet de BBQ op, maar uiteraard smaakt hij ook overheerlijk als hij in de (grill)pan gebakken is. Serveren kan met een slaatje en gebakken aardappeltjes in de schil.
Dinsdag: Merquez met peterselie-parelcouscous en courgette (Delicious magazine)
Hoewel dinsdag de boerderijwinkel nog gesloten is, is het toch een drukke dag. De productie draait dan op volle toeren: de eerste yoghurt verwerken we, heel wat zuiveldessertjes worden een eerste keer die week geproduceerd, de boerderijwinkel krijgt een poetsbeurt en vullen we aan,… een snel gerecht op het einde van de dag is dus zeker welkom. En dat heb je met dit merquez-couscous gerecht zeker! Op zoek naar lekkere merquez? Wij hebben er steeds op voorraad in de boerderijwinkel!
Woensdag: wortelstoemp met worst (Lekker van bij ons)
De kindjes plezieren? Eenvoudige Vlaamse kost op tafel en ze zijn meer dan blij! In de boerderijwinkel hebben we zowel varkensworst als gemengde braadworst (varken/rund). Meer fan van chipolata? Ook dat is er!
Donderdag: Pasta carbonara met erwtjes en broccoli (Dagelijkse kost)
Een echte Italiaanse klassieker, maar dan met wat extra groentjes in verstopt. Een half uurtje werk en een heerlijk gerecht op tafel. Vergeet de pecorini niet te vervangen door belegen kaas ;-).
Ingrediënten
Van de boerderijwinkel (voor 4 personen):
- Honing
- yoghurt
- granola
- spaghetti van Boer Olivier
- 2 ajuinen
- 4 kipfilets
- kippenbouillon
- 2 rode ajuinen
- blokje jonge kaas
- 4 merquez worstjes
- 4 worsten
- zakje aardappelen
- 3 sjalotten
- boter
- melk
- belegen kaas
- een doosje eieren
- spekblokjes
Van bij de groenteboer:
- 1 appel
- 1 citroen
- 400 gr sperziebonen
- 1 rode chilipeper
- knoflook
- 100 gr veldsla
- basilicum
- 2 courgettes
- 1 bos platte peterselie
- 1 bussel wortels
- 300 gr erwtjes (eventueel diepvries)
- 1 broccoli
Van bij de visboer:
Uit de supermarkt/voorraadkast:
- kaneelpoeder
- groene pesto
- 200 ml room
- olijfolie
- BBQ saus
- peper, zout en nootmuskaat
- 200 gr parelcouscous
- 100 gr ajvar
- 200 ml groentebouillon
Instructies
Smakelijk en veel kookplezier!