Salade met gegrilde asperges

Salade met gegrilde asperges

De tijd vliegt! Het is al meer dan twee weken geleden dat ik mijn vorige post plaatste! Niet dat ik er geen zin meer in heb, maar het is momenteel gewoon ontzettend druk.

Even gaat alle aandacht naar de boerderijwinkel die in minder dan drie weken open gaat. De werken gaan gelukkig wel vlot vooruit en we zitten nog steeds op schema. Wel zijn het lange dagen die boordevol zitten, en elke dag komt er wel iets bij op het to do lijstje, iets wat we over het hoofd hadden gezien of nu pas aan denken.

Tijd voor nieuwe gerechtjes uit te proberen is dan ook wat schaarser. Maar met de verse asperges in de moestuin wou ik graag toch nog eens iets uitproberen. Iets snel en eenvoudig dan maar… De nieuwe grillpan werd bovengehaald en zie hier het resultaat: een frisse salade met gegrilde asperges en feta.

Salade met gegrilde asperges voor 2 personen

Voorbereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Ingrediënten

 • 4 el balsamico azijn
 • 1 el honing
 • 1 el dijon mosterd
 • 1 klein teentje look
 • 4 el olijfolie
 • 10 asperges
 • 4 handenvol sla (kropsla of pluksla)
 • 3 el feta blokjes
 • 2 el geroosterde amandelschilfers
 • olijfolie
 • peper en zout

Instructies

1. Maak de dressing door de balsamico azijn, honing, mosterd, fijngesneden eentje look en olijfolie te mengen.

2. Schil de asperges en snij ze telkens in 3 even grote delen. Rooster ze in een pan in een heel klein beetje olijfolie. Kruid af met peper en zout.

3. Schik de sla in een kom. Verdeel er de asperges over, samen met de feta en de geroosterde amandels.

4. Kruid de salade af met peper en zout en serveer samen met de dressing.

Van eigen kweek: asperges, sla, look.

Smakelijk!
X
Sarah

Hallo!

Ik ben Sarah. Welkom op mijn blog! Hier schrijf ik neer wat voor lekkers ik maak in mijn boerderijkeuken, wat ik kweek in mijn moes- en kruidentuin en hoe ons leven eruit ziet op de boerderij. Op deze manier hopen we dat ook jij even kan meegenieten van ons leven op het platteland!