Rabarber framboos taart

Rabarber framboos taart

Het is weer de tijd van het jaar voor rabarber, voor van die prachtige lange rode zure stelen. Wel, bij mij zijn ze niet rood, ze zijn groen. Jaja, de buitenkant is rood, maar vanbinnen: groen. 8 struiken groene rabarber. Terwijl ik zo graag rode zou willen hebben. Want die zijn mooier voor in een dessert, of voor rabarber sorbet te maken… Nooit echt stilgestaan bij het ras. Maar in elk geval, nu ben ik erachter gekomen dat rabarber frambozen rood het ideale ras is voor een lekker rood dessertje!

Afgelopen weekend ging ik van start met een rabarbertaartje. En om die rode kleur toch een beetje te hebben mengde ik onder de vulling frambozen. Ze zorgen bovendien nog eens naast het zure voor een zoete toets!

Een leuk vlechtwerkje bovenop de vulling geeft het taartje een echt boerderijgevoel! Ik hield het dit keer eenvoudig maar je kan er eindeloos met variëren. Op Pinterest heb ik een bord aangemaakt met tal van ideetjes! Neem zeker de tijd volgende keer wanneer je aan het bakken slaat om al je creativiteit los te laten!

Rabarber framboos taart voor 8 personen

Voorbereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
60 minuten
Totale tijd
1 uur 20 minuten

Ingrediënten

 • 2 klant en klaar bladerdeeg
 • 450 gr verse rabarber
 • 200 gr frambozen
 • 150 gr suiker
 • 80 gr blonde suiker
 • 12 gr maizena
 • ½ tl kaneelpoeder
 • ¼ tl gemalen kardemom
 • ½ tl zout
 • 2 eieren
 • grove suiker

Instructies

1. Verwijder de schil van de rabarber en snij in kleine blokjes.

2. Meng de rabarber met de frambozen, suiker, maizena, kaneel, kardemom, zout en 1 ei. Vermeng dit goed en zet even opzij.

3. Verwarm ondertussen de oven voor op 220°C.

4. Bekleed een ronde taartvorm met een bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem.

5. Vul de taartvorm met het rabarbermengsel.

6. Snij de andere bladerdeeg in reepjes en vlecht deze bovenop de taart.

7. Bestrijk met eigeel en strooi hierop wat grove suiker.

8. Bak 25 minuten op 220°C en 35 minuten op 180°C tot de taart stevig is.

9. Serveer met een bolletje vanille ijs!

Van eigen kweek: rabarber, ei

Smakelijk!
X
Sarah

Hallo!

Ik ben Sarah. Welkom op mijn blog! Hier schrijf ik neer wat voor lekkers ik maak in mijn boerderijkeuken, wat ik kweek in mijn moes- en kruidentuin en hoe ons leven eruit ziet op de boerderij. Op deze manier hopen we dat ook jij even kan meegenieten van ons leven op het platteland!