Pasta met pompoen, worst en salie voor 4 personen
Voorbereidingstijd
30 minutenKooktijd
30 minutenTotale tijd
1 uurIngrediënten
- 500 gr penne
- 2 chipolata worsten
- 1 kleine pompoen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 laurierblaadje
- 5 salieblaadjes
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1/4 tl zoete paprikapoeder
- een snuf kaneel
- 1/2 l groentebouillon
- peper en zout
- Parmezaan
- olijfolie
Instructies
1. Schil de pompoen en snij in kleine blokjes. Stoom ze gaar en pureer met de staafmixer. Indien de massa te dik is, voeg wat bouillon toe.
2. Bak de chipolata worst, laat afkoelen en verkruimel het gehakt.
3. Bak in dezelfde pan als de worst het fijngesnipperd uitje en knoflook.
4. Voeg de pompoenpuree met de bouillon toe en laat de saus zachtjes indikken met de laurier, salie, nootmuskaat, paprikapoeder en kaneel.
5. Kook intussen de penne gaar.
6. Voeg de worst bij de saus en kruid het geheel af met peper en zout.
7. Doe de pasta in een ovenschaal, overgiet met de saus en rasp er wat Parmezaan over.