Pasta met pompoen, worst en salie

Pasta met pompoen, worst en salie

Pompoen is zo veelzijdig! Terwijl hij in Amerika vooral gerelateerd is aan zoete nagerechtjes, gebruiken we hem hier meestal voor soep. Maar ook in hartige hoofdgerechten is hij prima te gebruiken! Ik maakte deze week een pastaschotel, met een sausje van… ja hoor! Pompoen!

De basis van de saus is een puree van pompoen. Deze is eenvoudig te maken door stukjes pompoen te stomen en vervolgens te pureren met de staafmixer. Dit gaat nog eenvoudiger met een beetje bouillon erbij. Als vlees voegen we  chipolata worst toe. Bakken in een pan en vervolgens verkruimelen en onder de saus mengen.

Salie speelt in dit gerecht een grote smaakmaker. De sterke, licht bittere smaak is heel goed te combineren met vlees.

Pasta met pompoen, worst en salie voor 4 personen

Voorbereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur

Ingrediënten

  • 500 gr penne
  • 2 chipolata worsten
  • 1 kleine pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblaadje
  • 5 salieblaadjes
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl zoete paprikapoeder
  • een snuf kaneel
  • 1/2 l groentebouillon
  • peper en zout
  • Parmezaan
  • olijfolie

Instructies

1. Schil de pompoen en snij in kleine blokjes. Stoom ze gaar en pureer met de staafmixer. Indien de massa te dik is, voeg wat bouillon toe.

2. Bak de chipolata worst, laat afkoelen en verkruimel het gehakt.

3. Bak in dezelfde pan als de worst het fijngesnipperd uitje en knoflook.

4. Voeg de pompoenpuree met de bouillon toe en laat de saus zachtjes indikken met de laurier, salie, nootmuskaat, paprikapoeder en kaneel.

5. Kook intussen de penne gaar.

6. Voeg de worst bij de saus en kruid het geheel af met peper en zout.

7. Doe de pasta in een ovenschaal, overgiet met de saus en rasp er wat Parmezaan over.

Van eigen kweek: pompoen, chipolata worst, salie, ui

Ook te koop in de winkel: pompoen en chipolata worst!

Smakelijk!
X
Sarah

Hallo!

Ik ben Sarah. Welkom op mijn blog! Hier schrijf ik neer wat voor lekkers ik maak in mijn boerderijkeuken, wat ik kweek in mijn moes- en kruidentuin en hoe ons leven eruit ziet op de boerderij. Op deze manier hopen we dat ook jij even kan meegenieten van ons leven op het platteland!