Ovenschotel van hartige pannenkoekjes voor 4 personen
Voorbereidingstijd
35 minutenKooktijd
30 minutenTotale tijd
1 uur 5 minutenIngrediënten
- 2,75 dl melk
- 2 eieren
- 20 gr boter
- 60 gr volkorenbloem
- 60 gr bloem
- een snufje zout
- boter
- 200 gr spinazie
- 250 gr ricotta
- 4 el tuinkruiden (peterselie, bieslook, basilicum)
- een mespuntje nootmuskaat
- 4 el geraspte Parmezaan
- 8 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes oregano
- 200 gr gehakt
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
1. Klop de melk, de geklutste eieren, gesmolten boter, de bloem en het zout tot een glad beslag. Laat het beslag rusten terwijl je de vullingen voorbereidt.
2. Ontvel de tomaten en snijd in stukken. Plet het teentje look en fruit dit even in een geut hete olijfolie. Voeg de tomaten en oregano aan toe. Laat sudderen op een laag vuurtje zodat je een mooie tomatensaus krijgt.Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Stoof de spinazie zacht in de boter en laat afkoelen.
3. Hak ondertussen de tuinkruiden fijn en voeg bij de ricotta.
4. Waneer de spinazie afgekoeld is, hak deze grof en meng eveneens onder de ricotta. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout en de helft van de Parmezaan.
5. Rul het gehakt in wat olijfolie.
6. Verwarm wat boter in een pan en bak de pannenkoeken één voor één.
7. Vul de pannenkoeken met het ricotta mengsel, een grote lepel tomatensaus en wat gehakt. Vouw dubbel en dan nog eens dubbel zodat je een waaier bekomt.
8. Stapel ze in een ingevette ovenschaal en giet er de overige tomatensaus over. Strooi de Parmezaan er bovenop en plaats in een voorverwarmde oven van 200°C.
9. Haal na 20 minuten uit de oven en serveer!