Open boerderij weekend en de oplossingen op de quizvraagjes!

Open boerderij weekend en de oplossingen op de quizvraagjes!

Inmiddels is ons open boerderij weekend al weer achter de rug. De rust is teruggekeerd, de diepvries zit weer vol vers hoeve ijs en in de koeltoog kan je terug onze lekkere chocomousse terugvinden. We zagen heel wat gelukkige gezichten, wat ons ook heel erg gelukkig maakte. We hopen dat elke bezoeker, groot en klein, genoten heeft van het bezoekje aan de boerderij.

Intussen is het al een gewoonte, dat we jullie enkele quizvraagjes laten oplossen in ruil voor een leuk geschenkpakket van de boerderijwinkel. Na al het verbeterwerk, en het wegen van de quinoa, is het tijd om de antwoorden te overlopen, en de winnaar bekend te maken!

Vraag 1: Hoeveel dagen moet een kippenei uitgebroed worden?

Een kippenei uitbroeden duurt welgeteld 21 dagen. Een groot deel van onze eitjes gaan in de broedmachine, daar liggen ze 21 dagen op 37,8 graden bij een hoge vochtigheidsgraad.

Vraag 2: Bij welke combinatie is een tweeling bij koeien onvruchtbaar?

Het juiste antwoord hierop is meisje-jongen. In 90% van de gevallen van een tweeling met verschillend geslacht is de baarmoeder bij het vaarsje niet ontwikkeld, waardoor deze dan ook onvruchtbaar is. Wist je dat rundvee trouwens de enige diersoort is waarbij dit kan voorvallen!

Vraag 3: Wat is het oorspronkelijk eetpatroon van een varken?

Terwijl een varken vooral plantaardige voeding krijgt is hij van nature een echte omnivoor, of met andere woorden een alleseter!

En tot slot hadden we onze schiftingsvraag: Hoeveel gram Zeeuwse quinoa zat er in de bokaal?

Tot op de gram nauwkeurig was dit 332 gram, wat ervoor zorgt dat we bij Stefanie Haeck als winnaar voor het geschenkpakket uitkomen! Proficiat Stefanie, wij contacteren jou om je cadeau te komen afhalen.

Groetjes van op de boerderij!

X

Sarah

Hallo!

Ik ben Sarah. Welkom op mijn blog! Hier schrijf ik neer wat voor lekkers ik maak in mijn boerderijkeuken, wat ik kweek in mijn moes- en kruidentuin en hoe ons leven eruit ziet op de boerderij. Op deze manier hopen we dat ook jij even kan meegenieten van ons leven op het platteland!