Gratin van courgette, geroosterde paprika en tomaat

Gratin van courgette, geroosterde paprika en tomaat

Een maaltijd hoeft niet altijd ingewikkeld en complex te zijn. Een eenvoudig stukje vlees zoals een hamburger, worst of schnitzel met wat groenten is al meer dan voldoende. Ik maakte deze week, toen het nog niet zo’n zomers weer was, deze gratin. We moeten immers toch voldoende gerechtjes vinden met al onze courgettes uit de moestuin!

De courgette kan je gerust vervangen door aubergines, en de geroosterde paprika mag er eentje zijn die je op olie hebt ingelegd. Zo spaar je wat tijd tijdens het koken!

Gratin van courgette, geroosterde paprika en tomaat voor 4 personen

Voorbereidingstijd
25 minuten
Kooktijd
85 minuten
Totale tijd
1 u 50 minuten

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • 1 teentje look
  • 600 gr gepelde tomaten
  • 2 courgettes
  • 150 gr geraspte kaas
  • 1 el oregano
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de paprika in 8 stukken en rooster deze 20 minuten in de oven, zodat het vel hier en daar zwartgeblakerd is.
  2. Doe de stukken paprika in een plastic zakje en laat afkoelen. Hierna kan je eenvoudig het vel van het vruchtvlees verwijderen.
  3. Verhit 2 el olijfolie in een diepe pan en doe er de geperste knoflook in. Voeg de tomaten en de oregano toe en breng zachtjes aan de kook.
  4. Zorg dat je een gladde tomatensaus krijg en laat deze inkoken tot deze dik is. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd de courgette in schijfjes en bak deze 2 minuten aan elke zijde in een grillpan. Bestrooi ondertussen met peper en zout.
  6. Schik de courgettes en gegrilde paprika in een ovenschaal en giet er de tomatensaus overheen.
  7. Strooi de kaas over de groenten en bak gedurende 25 à 30 minuten in de oven tot de gratin goudbruin is en de saus pruttelt.
  8. Serveer!

Van eigen kweek: courgettes (ook te koop in de winkel!), knoflook en oregano.

Smakelijk!
X
Sarah

Hallo!

Ik ben Sarah. Welkom op mijn blog! Hier schrijf ik neer wat voor lekkers ik maak in mijn boerderijkeuken, wat ik kweek in mijn moes- en kruidentuin en hoe ons leven eruit ziet op de boerderij. Op deze manier hopen we dat ook jij even kan meegenieten van ons leven op het platteland!