Frittata met ham en venkel

Frittata met ham en venkel

Zo, daar zijn we weer! Na enkele weken blogstilte vliegen we er weer in. Het eerste blogberichtje op de inmiddels volledig vernieuwde website. Wat vinden jullie ervan? Ik hoop dat jullie je weg hier al een beetje gevonden hebben althans.

Afgelopen weekend was er ook de opening van de boerderijwinkel. Met een flinke opkomst die we eerlijk gezegd niet verwacht hadden. We waren dan ook blij verrast om alle positieve commentaren te horen! Dat geeft echt motivatie om door te gaan!

Door alle werken en drukte stond het koken dan ook maar op een laag pitje. Afhaal Chinees en pita stond hier plots op de weekplanning in plaats van gezonde groentjes uit de moestuin (OEPS!!). Maar deze week vliegen we er weer in, te starten met een frittata met ham en een flinke venkel uit de tuin.

Het is zo’n ideaal gerechtje voor als je niet veel in huis hebt, want de ham en venkel kan je eenvoudig veranderen door iets wat je wel in de voorraadkast hebt liggen! Een frittata is immers een soort omelet waar je tal van restjes in kwijt kunt. Denk maar aan een tomaatje, boontjes, bloemkool, … Echt een No Waste receptje dus!

Frittata met ham en venkel voor 4 personen

Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 1 venkel
  • 5 plakken gekookte ham
  • 1 kleine ui
  • 3 el feta blokjes
  • enkele takjes verse kruiden (peterselie, tijm, salie,…)
  • een handvol pluksla
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

1. Kluts de eieren los in een kom, kruid deze af met peper en zout.

2. Snijd de venkel in blokjes van 1 op 1 cm en doe hetzelfde voor de ham.

3. Snipper de ui fijn.

4. Stoof het uitje aan in een pan met wat olijfolie en voeg de venkel toe. Stoof enkele minuten, de groente hoeft niet gaar te zijn!

5. Verdeel de groenten, ham en blokjes feta over een ovenschaal. Strooi er de fijngesnipperde kruiden over, en overgiet met de geklutste eieren.

6. Zet in de oven op 180°C gedurende 15 minuten.

7. Haal uit de oven en serveer met de pluksla.

Van eigen kweek: eieren (ook te koop in onze boerderijwinkel!), venkel, ui (te koop in de winkel), kruiden en pluksla.

Smakelijk!
X
Sarah

Hallo!

Ik ben Sarah. Welkom op mijn blog! Hier schrijf ik neer wat voor lekkers ik maak in mijn boerderijkeuken, wat ik kweek in mijn moes- en kruidentuin en hoe ons leven eruit ziet op de boerderij. Op deze manier hopen we dat ook jij even kan meegenieten van ons leven op het platteland!