Een nieuw weekmenu van boerin Sarah

Een nieuw weekmenu van boerin Sarah

Daar zijn we weer, met een nieuw weekmenu boordevol lokale producten. Aan de temperaturen is het nog niet te merken dat het herfst is, maar de zin in heerlijke seizoensgerechtjes is er zeker! Wat denk je van een stoofpotje op zaterdag en gerechtjes met oesterzwammen en rode kool?

Zet jij ook een gerechtje van het weekmenu van boerin Sarah op tafel deze week? Laat het ons weten via de #kokenmetvaneigenkweek.

Zaterdag: Stoofpotje van kip met jagersaus (Bron: Lekker van bij ons)
Op zaterdag houden we van slow. Er hoeft niet geproduceerd te worden en ook het boerderijwerk beperken we tot het noodzakelijke. We bedienen de klanten in de winkel met een brede glimlach en spelen tussen de klanten door een gezelschapspelletje met de kinderen. Ondertussen dit stoofpotje op het vuur en we hebben een goede start van het weekend! Volledige kip is er niet meer beschikbaar, maar de bovenbillen van onze hoevekippen die je kan terugvinden in de vriezer (zolang de voorraad strekt!) is ideaal voor dit gerecht.

Zondag: Uitgebreid ontbijt/lunch met broodjes van De Trog en eigen beleg.
Rond 11 uur is het ochtendwerk op de boerderij achter de rug op zondag. De koeien zijn gemolken, de kalfjes kregen melk, en alle dieren hebben vers voer en een nieuw bed van stro. Geen speciale klusjes en werkjes vandaag, maar tijd om gezellig rond de ontbijt (of ondertussen lunchtafel) te gaan zitten. Vandaag op onze tafel: afbakbroodjes van De Trog. Deze zijn sinds kort nieuw in onze boerderijwinkel en zijn echt overheerlijk! Een gebakken eitje erbij, wat broodbeleg, een yoghurtje, chocolademelk voor de kindjes en een heerlijke ochtendthee voor mama en papa. Op zoek naar de lekkerste ingredi├źnten voor een uitgebreid ontbijt? Kom dan zeker langs in de boerderijwinkel want we hebben een compleet assortiment voor het lekkerste ontbijt. (Ook ideaal als cadeaumand ­čśë ).

Maandag: Wortelpuree met kaashamburgers (Bron: Dagelijkse kost)
Voor de kindjes moeten we de groentjes hier soms iets beter verstoppen om ze gemakkelijk verkocht te krijgen. Oranje puree (met worteltjes), groene puree (spinazie), paarse puree (rode kool),… vallen nu eenmaal beter in de smaak dan een portie klassieke puree en groentjes ernaast ;-).

Dinsdag: Rode kool met appel en braadworst (Bron: Lekker van bij ons)

Woensdag: Pasta met chipolata, spinazie, oesterzwam en spek (Bron: Dagelijkse kost)
Snelle pasta’s, daar zijn we fan van! Deze pasta is echt overheerlijk en klaar op 20 minuutjes. En bovendien zitten er ook nog eens veel groentjes in! De pasta, chipolata, spekblokjes, sjalot en tomaat zijn te koop in de boerderijwinkel!

Donderdag: Hondshaai met prei en Dugl├ęr├ęsaus (Bron: Lekker van bij ons) (zie foto)
Vroeger stond hier vaak zalm en scampi als visgerecht op tafel. Tegenwoordig proberen we een duurzamere keuze te maken en te kiezen voor een lokaal visje. En eerlijk? Die dugl├ęr├ęsaus mag misschien een klassieker zijn, het is de eerste keer dat ik hem ga klaarmaken. Benieuwd wat dat gaat geven?!

Laat het smaken de komende week!
En wil je graag een voorraadje vlees aanleggen, reserveer dan zeker een super voordelig vleespakket van onze buitenloop varkens. Deze kan je donderdag 27 oktober afhalen. Aanrader is het luxe pakket, daarin kan je ook de kaasburgers en chipolata terugvinden die we deze week in ons weekmenu gebruiken.

hondshaai

Groetjes,

Boerin Sarah

Ps. Volgende week is er geen weekmenu aangezien we tijdens de herfstvakantie genieten van wat vakantie, ook de boerderijwinkel is gesloten van 2 tot 5 november.

Hallo!

Ik ben Sarah. Welkom op mijn blog! Hier schrijf ik neer wat voor lekkers ik maak in mijn boerderijkeuken, wat ik kweek in mijn moes- en kruidentuin en hoe ons leven eruit ziet op de boerderij. Op deze manier hopen we dat ook jij even kan meegenieten van ons leven op het platteland!