Een chocoladetaartje als afscheid

Een chocoladetaartje als afscheid

Nee, geen afscheid van de blog, zeker niet! Maar vandaag was het na bijna 6 jaar mijn laatste dagje als boekhoudster. Terug een stapje dichter bij hét toekomstplan: de boerderijwinkel! Eindelijk kunnen we ons 100% focussen op de blog, de winkel, de moestuin, en alle projectjes daarrond. Zo spannend!!

Uiteraard is een afscheid niet compleet zonder taart. En dus maakte ik een klassiek rijsttaartje, de aardbeienbavaroistaart en deze heerlijk, smeuïge chocoladetaart! Ze werden zeker gesmaakt!! En plots had niemand nog aandacht voor onze anti-snoep maand, die we traditiegewijs voor de zomer altijd even inlassen op het werk. Ach… even zondigen mag toch hé?

Chocolade maltezertaart voor 8 personen

Voorbereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Ingrediënten

Chocoladecake:

  • 75 gr boter
  • 315 gr suiker
  • 180 gr bloem
  • 60 gr cacaopoeder
  • 1 el bakpoeder / natriumbicarbonaat
  • een snuif zout
  • 2 eieren
  • 175 ml melk
  • 175 ml heet water

Botercrème:

  • 100 gr melkchocolade
  • 100 gr fondantchocolade
  • 300 gr boter
  • 90 gr bloemsuiker
  • ¼ tl vanille extract

Topping:

  • maltesers

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Smelt de boter voor de chocoladecake.
  3. Meng de suiker, bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout.
  4. Voeg er de gesmolten boter, eieren en melk toe. Meng dit geheel goed in de keukenrobot.
  5. Giet straalsgewijs het hete water bij het geheel terwijl het beslag verder gemixt wordt. Je zal hierna een heel vloeibaar beslag hebben, maar dit is normaal.
  6. Veel het beslag in 2 ingevette bakvormen van 16 cm doorsnede.
  7. Bak gaar in 40 minuten.
  8. Ontvorm na 15 minuten en laat afkoelen.
  9. Maak ondertussen de ganache:
  10. Smelt de chocolade au bain marie.
  11. Klop de boter tot een smeuïg geheel.
  12. Voeg de bloemsuiker en vanille extract toe en klop nog even door.
  13. Laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur en meng hem dan ook onder de boter. Vermeng goed tot je een stevige botercrème hebt.
  14. Snij de 2 cakes nogmaals in 2 zodat je 4 schijven hebt.
  15. Bestrijk met de botercrème en leg op elkaar. Werk de buitenkant van de taart af en bestrooi met verkruimelde Maltezers.
  16. Serveer!

Van eigen kweek: eieren en melk.

Smakelijk!
X
Sarah

Hallo!

Ik ben Sarah. Welkom op mijn blog! Hier schrijf ik neer wat voor lekkers ik maak in mijn boerderijkeuken, wat ik kweek in mijn moes- en kruidentuin en hoe ons leven eruit ziet op de boerderij. Op deze manier hopen we dat ook jij even kan meegenieten van ons leven op het platteland!