Chocolade maltezertaart voor 8 personen
Voorbereidingstijd
30 minutenKooktijd
40 minutenTotale tijd
1 uur 10 minutenIngrediënten
Chocoladecake:
- 75 gr boter
- 315 gr suiker
- 180 gr bloem
- 60 gr cacaopoeder
- 1 el bakpoeder / natriumbicarbonaat
- een snuif zout
- 2 eieren
- 175 ml melk
- 175 ml heet water
Botercrème:
- 100 gr melkchocolade
- 100 gr fondantchocolade
- 300 gr boter
- 90 gr bloemsuiker
- ¼ tl vanille extract
Topping:
- maltesers
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Smelt de boter voor de chocoladecake.
- Meng de suiker, bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout.
- Voeg er de gesmolten boter, eieren en melk toe. Meng dit geheel goed in de keukenrobot.
- Giet straalsgewijs het hete water bij het geheel terwijl het beslag verder gemixt wordt. Je zal hierna een heel vloeibaar beslag hebben, maar dit is normaal.
- Veel het beslag in 2 ingevette bakvormen van 16 cm doorsnede.
- Bak gaar in 40 minuten.
- Ontvorm na 15 minuten en laat afkoelen.
- Maak ondertussen de ganache:
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Klop de boter tot een smeuïg geheel.
- Voeg de bloemsuiker en vanille extract toe en klop nog even door.
- Laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur en meng hem dan ook onder de boter. Vermeng goed tot je een stevige botercrème hebt.
- Snij de 2 cakes nogmaals in 2 zodat je 4 schijven hebt.
- Bestrijk met de botercrème en leg op elkaar. Werk de buitenkant van de taart af en bestrooi met verkruimelde Maltezers.
- Serveer!