De herfst op ons bord, van pompoengerechtjes tot een verwarmende maaltijdsoep

De herfst op ons bord, van pompoengerechtjes tot een verwarmende maaltijdsoep

Het verlof is voorbij en dus gaan we weer op zoek naar ons gewone ritme. Een weekmenu hoort daar uiteraard bij, zodat alles weer vlot kan verlopen. Deze week is het er eentje met een heerlijke maaltijdsoep, een vis gerechtje met pompoen en boerenkoolpuree.

Benieuwd naar het recept? Dat kan je eenvoudig terugvinden door te klikken op de naam van het gerecht!
Zet jij ook een gerechtje van een weekmenu op tafel deze week? Laat het ons weten via de #kokenmetvaneigenkweek.

Zondag: Wentelteefjes
Nog een klein luxe ontbijtje als afsluiter van het verlof: wentelteefjes! Onze kipjes legden uiteraard nog steeds eitjes tijdens ons verlof, dus dat is betekent een extra eitje bij ons ontbijt. Doe 500 ml in een diep bord, kluts 4 eieren los in een tweede diepe bord. Neem enkele snedes brood van gisteren en haal deze eerst door de melk, vervolgens door het ei. Laat een klein klontje boter smelten in de pan en bak er de boterhammen goudbruin in. Serveer met een beetje bruine suiker.
Leuke variant: Doe een beetje kaneel bij het ei-mengsel en serveer met schijfjes gebakken appel of banaan.

Ingrediënten uit de boerderijwinkel: eitjes en melk

Maandag: Boerenkool puree met braadworst.
Boerenkool is iets dat niet zo vaak op onze Vlaamse keukentafels staat. Maar wist je dat boer Benny een paar jaar net over de grens heeft gewoond voor hij boerin Sarah leerde kennen? Hij werd er een echte boerenkoolfan, dus van zodra de temperaturen dalen komt bij boer Benny de hunkering naar boerenkool. Tips hoe je boerenkool klaarmaakt kan je >>hier<< terugvinden.

Ingrediënten uit de boerderijwinkel: aardappelen, boter, braadworst

maaltijdsoep

Dinsdag: Maaltijdsoep met bospaddestoelen en parelgort (Bron: Delicious magazine)
Voor eenvoudige gerechten boordevol smaak is boerin Sarah grote fan van Yvette Van Boven. Ze schrijft al jaren recepten voor Delicious magazine en daar ontdekten we een paar jaar geleden dit gerecht. Ondertussen is het een vaste waarde geworden om een paar keer per jaar in de koudste maanden deze op onze tafel neer te zetten. Mijn tip? Maak ruim voldoende zodat je de volgende dag een heerlijke lunch hebt. Want de dag nadien is de smaak nog beter!

Ingrediënten uit de boerderijwinkel: Spekblokjes, ajuin, kippenbouillon

Woensdag: Salade met savooikool, eitjes en spek (Bron: Lekker van bij ons)
Restje savooikool over van gisteren? Deze warme salade lijkt er ons perfect voor!

Ingrediënten uit de boerderijwinkel: mosterd, olijfolie, 2 sjalotjes, spekblokjes, 4 eieren.

salade van savooikool en eitjes

Donderdag: Wortelpuree met hamburger

Ingrediënten uit de boerderijwinkel: aardappelen, boter, ajuin, hamburger naar keuze (ardeense burger, kaasburger, groenteburger, Toscaanse burger of rundsburger)

Vrijdag: Vispannetje met tongschar en pompoen (Bron: lekker van bij ons)
Een vispannetje in een herfstjasje? Ja graag! De pompoen, wortel, prei en selder geven het vispannetje een herfstig karakter. Ook de tongschar is nu helemaal in seizoen.

Ingrediënten uit de boerderijwinkel: kaas en boter

 

Smakelijk!
En veel kookplezier de komende week!
Sarah

Hallo!

Ik ben Sarah. Welkom op mijn blog! Hier schrijf ik neer wat voor lekkers ik maak in mijn boerderijkeuken, wat ik kweek in mijn moes- en kruidentuin en hoe ons leven eruit ziet op de boerderij. Op deze manier hopen we dat ook jij even kan meegenieten van ons leven op het platteland!