De herfst en opgevulde sweet dumpling pompoen

De herfst en opgevulde sweet dumpling pompoen

Het is herfst! Héérlijk! Ja, verklaar ons misschien gek, maar wij zijn hier grote fan van dit seizoen. Wij vinden het gewoon heerlijk om met dit weer buiten te zijn. Met onze laarzen tussen de vallende bladeren te wandelen, op een frisse ochtend door de boomgaard te kuieren op zoek naar rijpe appels en peren, in de keuken in de weer te zijn met grote (en kleine) pompoenen, en wanneer het een natte herfstdag is op de bank te kruipen met een dekentje en een warme chocolademelk terwijl het hout in de haard zachtjes knettert.

Elk jaar staan er dan ook enkele verschillende soorten pompoenen in onze moestuin. Hokkaido, Butternut, Sweet dumpling, Steirische, Jack'o latern,… Voor elk gerecht, elke gelegenheid een soort. De ene bewaard dan ook al wat langer dan de andere, zodat we er extra lang van kunnen genieten!

Enkele weken terug wou ik een receptje uit het tijdschrift Delicious uitproberen. Alle ingrediënten hadden we in huis, maar even voor het eten op tafel moest verschijnen merkte ik dat het mij minstens anderhalf uur zou kosten om alles te kunnen serveren. Dat is wel een beetje teveel van het goede, dus was ik creatief met de ingrediënten en eindigde ik met een lekker gehakt-groente mengsel dat wel in de smaak viel! Deze leek me gisteren ideaal om wat wit-groen gestreepte Sweet Dumpling pompoentjes op te vullen als avondmaal!

En zie hier het resultaat! Je bent er wel even aan bezig omdat de pompoenen uithollen wat kracht en geduld vraagt, maar het eindresultaat mag er zeker zijn. Een echt herfstig weekendgerechtje dus!

Opgevulde Sweet Dumpling pompoen voor 4 personen

Voorbereidingstijd
35 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 u 15 minuten

Ingrediënten

  • 4 Sweet Dumpling pompoenen of soortgelijk
  • 250 gr varkensgehakt
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • een handvol platte peterselie
  • 1 tl komijn
  • 2 el worcestersaus
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

1. Snijd bovenaan de pompoenen een gat en haal alle pitjes eruit. Zorg dat je een mooie holte krijgt om op te vullen.

2. Verwarm de oven voor op 180°C.

3. Verhit de olijfolie in een pan en rul het gehakt.

4. Snipper de rode ui fijn en snijd de aubergine in stukjes. Voeg bij het gehakt en roer regelmatig.

5. Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg deze eveneens toe aan het gehakt.

6. Kruid alles af met de komijn, worcestersaus, peper en zout en snipper de platte peterselie over het mengsel.

7. Vul de pompoenen op en plaats gedurende 35 minuten in de oven, tot de pompoenen zacht zijn maar hun vorm nog mooi behouden.

8. Serveer met een frisse salade.

Van eigen kweek: Pompoen, gehakt, paprika, aubergine, rode ui en platte peterselie. De pompoen en het gehakt zijn ook te koop in de boerderijwinkel!

Groetjes van op de boerderij!
Smakelijk!
X
Sarah

Hallo!

Ik ben Sarah. Welkom op mijn blog! Hier schrijf ik neer wat voor lekkers ik maak in mijn boerderijkeuken, wat ik kweek in mijn moes- en kruidentuin en hoe ons leven eruit ziet op de boerderij. Op deze manier hopen we dat ook jij even kan meegenieten van ons leven op het platteland!