Couscoussalade met venkel en druiven

Couscoussalade met venkel en druiven

Vrijdagavond is tegenwoordig een beetje omgedoopt tot “super healthy diner” day. Met nog niet zoveel in de moestuin, probeer ik die avond toch een frisse salade op tafel te toveren. Net zoals deze week. Het is niet dat we de andere dagen ongelofelijk ongezond eten, maar eens lichte maaltijd boordevol groentes geeft mij toch veel energie om het weekend in te vliegen. Dit keer ging een knolvenkel, komkommer en een tros druiven onder het mes. Venkel combineren met zoete druiven is zeker een geslaagde combinatie. En couscous met een handvol fijngesneden kruiden al evenzeer!

Soms droom ik wel eens weg naar een moestuin met een oude serre. Een kas met houten frame, zo eentje waar de verf al van afbladert. Met daarin stokoude druivelaars waar prachtige trossen witte, rode en blauwe druiven aan groeien! De oogst kunnen we dan verwerken tot een heerlijke taart, of persen tot eigen druivensap! In een salade als deze, of gewoon lekker op terras druifjes eten, met zicht op die prachtige serre natuurlijk… Een groot contrast met mijn serre met aluminium frame, dat elke winter helemaal leeg komt te staan…

Couscoussalade met venkel en druiven voor 4 personen

Voorbereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
0 minuten
Totale tijd
30 minuten

Ingrediënten

  • 170 gr couscous
  • 1 knolvenkel
  • 1 komkommer
  • 200 gr rode druiven
  • 1 handvol muntblaadjes
  • 1 handvol bladpeterselie
  • 4 lente-uitjes
  • 5 el olijfolie
  • 3 el citroensap
  • ½ tl zeezout
  • ½ tl venkelzaad

Instructies

1. Doe de couscous in een kom. Giet er 350 ml kokend water overheen en dek af. Laat 15 minuten staan. Controleer hierna of de couscous gaar is. Giet af indien er nog vocht overblijft. Laat afkoelen.

2. Snijd ondertussen de knolvenkel fijn, waarbij je het groen opzij houdt voor de afwerking.

3. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snij in blokjes van een halve centimeter.

4. Snijd de druiven doormidden, en verwijder eventuele pitjes.

5. Snipper de kruiden fijn en hak de lente uitjes in dunne ringetjes.

6. Doe de venkel, druiven, lente uitjes, komkommer en kruiden bij de couscous. Giet er de olijfolie en citroensap overheen en kruid af met het zeezout en fijngemalen venkelzaad (kan perfect in een vijzel of koffiemolen).

7. Maak de salade af met het groen van de knolvenkel.

8. Serveer!

Van eigen kweek: munt en bladpeterselie.

Smakelijk!
X
Sarah

Hallo!

Ik ben Sarah. Welkom op mijn blog! Hier schrijf ik neer wat voor lekkers ik maak in mijn boerderijkeuken, wat ik kweek in mijn moes- en kruidentuin en hoe ons leven eruit ziet op de boerderij. Op deze manier hopen we dat ook jij even kan meegenieten van ons leven op het platteland!