Courgettetaart
Geplaatst op 11 juli 2016 | Hoofdgerecht | Sarah D'hooge
Courgettes! Het is weer die tijd van het jaar dat de courgettes sneller groeien dan dat we ze kunnen opeten. Gelukkig bestaan er zoveel heerlijke, veelzijdige receptjes voor deze groente dat we ze meermaals per week op de menu kunnen zetten. Afgelopen weekend maakte ik een courgettetaart. Een quiche met als enige groente courgette. Perfect als bijgerechtje bij een salade, of als vieruurtje tussen het werk op de boerderij.
Uiteraard kan je er ook nog slierten wortel of aubergine bij doen. Of beide! Maar met alle overvloed aan courgettes koos ik om twee langwerpige exemplaren hierin te verwerken.
Een groentetaart staat bij ons wel vaker op de menu. Het is zo'n handig, snel klaar, gerechtje (nu ja, bij deze taart ben je wel even bezig om alle sliertjes goed geschikt te krijgen…) dat je perfect als hoofdgerecht, vergezeld met een slaatje, als lunch of tussendoortje kan serveren. Ook de dag nadien, koud, is hij superlekker!
Courgettetaart voor 4 personen
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
50 minuten
Totale tijd
1 uur 5 minuten
Ingrediënten
- 1 kant en klare bladerdeeg
- 2 el mosterd
- 2 courgettes
- 150 ml room
- 1 ei
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg, en prik gaatjes in de bodem.
- Bestrijk de bodem met de mosterd.
- Snij met een dunschiller lange repen van de courgettes. Schik deze in de taartvorm, beginnende aan de buitenkant, werk zo naar binnen toe.
- Kluts het ei in de room en kruid dit mengsel goed af met peper en zout. Overgiet hiermee de taart.
- Zet in de oven gedurende 50 minuten.
- Serveer!
Van eigen kweek: courgette, ei, room.
Ook maken? Verse courgettes kan je ook bij ons in de winkel kopen. De klassieke groene, Italiaans gestreepte, de gele bolvormige,… Keuze genoeg en vers uit de moestuin, zonder troep ;-).
Smakelijk!
X
Sarah