Citroentijm cake

Citroentijm cake

Onze kipjes zagen ook de zon de afgelopen dagen, en gingen bijgevolg als een gek aan de leg. Resultaat: massa’s eitjes! Daar gaan we natuurlijk mee aan de slag! Gebak is uiteraard redding nummer één bij een teveel aan eieren. Dus maakte ik een cake. Niet zomaar eentje, maar een citroentijm cake!

In onze kruidentuin staat er een grote bos citroentijm. Een heerlijk fris kruid dat je kan herkennen aan het gele randje omheen elk blad. Je kan het hele jaar door oogsten van dit struikje, maar door de frisse citroengeur en aroma vind ik hem persoonlijk toch heel toepasselijk in het voorjaar en in de zomer.

Niet enkel in een cake kan je citroentijm gebruiken. Hij is ook heerlijk bij vis, kip en lamsvlees. Of bij paprika en tomaatjes! Wil je hem zelf ook in je kruidentuin? Geef hem dan een zonnig en goed waterdoorlatend plekje!

Citroentijm cake

Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
50 minuten
Totale tijd
1 uur 5 minuten

Ingrediënten

  • 150 ml melk
  • 2 el citroentijmblaadjes
  • 225 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 125 gr goede boter
  • 150 gr suiker
  • 3 eieren

Instructies

1. Breng de melk met 1 el tijm aan de kook, haal de pan van het vuur en laat de melk met de kruiden afkoelen. Giet de melk door een zeef.

2. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.

3. Klop de boter met de suiker tot een homogeen mengsel.

4. Voeg de eieren één per één toe aan het boter-suikermengsel, gevolgd door de bloem en de melk. Roer er nog 1 el tijmblaadjes doorheen.

5. Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak hem in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 50 minuten.

6. Wil je citroenglazuur bovenop de cake? Meng dan het sap van 1 citroen met 3 el poedersuiker en giet dit over de cake.

7. Serveer!

Van eigen kweek: melk, eieren, citroentijm.

PS. Deze week kan je in onze boerderijwinkel naast de eitjes en de verse melk, ook de citroentijm krijgen! Voor 2,60 euro heb je al 3 ingrediënten (1 liter melk, 6 eitjes en citroentijm) in huis voor deze lekkere cake!

Smakelijk!
X
Sarah

Hallo!

Ik ben Sarah. Welkom op mijn blog! Hier schrijf ik neer wat voor lekkers ik maak in mijn boerderijkeuken, wat ik kweek in mijn moes- en kruidentuin en hoe ons leven eruit ziet op de boerderij. Op deze manier hopen we dat ook jij even kan meegenieten van ons leven op het platteland!