Broodje pulled pork

Broodje pulled pork

De opening van de boerderijwinkel ligt ondertussen al een dik jaar achter ons. Het lijkt al een eeuwigheid geleden dat ik een hele dag op kantoor achter een PC zat, het lijkt zelfs bijna op een fragment uit een vorig leven. Toen we begin vorig jaar de aankondiging maakten dat we een boerderijwinkel gingen starten, kwam vaak de vraag wat we dan zoal gingen verkopen. Als antwoord werd dan alles opgesomd waarmee we ook gestart zijn in juni, maar inmiddels is daar al een hele boterham bijgekomen! Je laten leiden door je klanten en de markt, en dat geeft soms leuke resultaten!

Benny is een echte barbecue fan. Op regelmatige basis staat het houtskool in zijn keramische BBQ rood te gloeien, of dit nu is voor een lekker stukje vlees of een huisgemaakte pizza, dat maakt niets uit! En soms heb je zo van die gerechten die eruit springen, met kop én schouders. Zo ligt er hier vaak een flink stuk vlees van onze varkens een dagje traag te garen op het BBQ rooster. Met als resultaat: sappige pulled pork!

En zo was een nieuw product voor de winkel geboren! Want na alle goede reacties van vrienden en familie die eens hebben mogen aan schuiven aan tafel, willen we ook graag onze klanten gelukkig maken! En zeg nu eerlijk, een stukje vlees dat 12 uur lang op een houtskool BBQ heeft mogen garen, gemarineerd en overgoten met een heerlijk sausje, dat moet toch gewoon smaken?

En bij pulled pork hoort een broodje met koolsalade (uiteraard kan je het ook met groentjes en aardappelen eten, maar zo’n broodje en koolsalade typeert het gerecht echt!). Bij deze delen we dan ook graag ons recept voor de koolsalade, het vlees kan je vinden bij ons in het diepvriesvak en een broodje bij de bakker. Wat gaan jullie eten dit weekend?

Koolsalade voor 4 personen

Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
0 minuten
Totale tijd
15 minuten

Ingrediënten

  • 1/4 witte kool
  • 4 wortelen
  • 1 rode ui
  • 1 appel
  • platte peterselie
  • 2 el mayonaise
  • 2 el volle yoghurt
  • 1 limoen
  • peper en zout

Instructies

1. Maak de wortelen en witte kool schoon en rasp alles fijn met een mandoline of keukenrobot.

2. Snipper de ui en peterselie fijn.

3. Doe alle groenten in een kom, meng en kneed kort alle groenten. Dit zorgt ervoor dat de kool malser zal worden en smaken vrij komen.

4. snijd de appel in kleine blokjes en voeg bij de groenten.

5. Meng de mayonaise en yoghurt, het sap van de limoen en kruid met peper en zout. Meng onder de groenten en serveer met een broodje en pulled pork.

Van eigen kweek: het vlees, wortelen, ui, yoghurt en peterselie.

Het vlees en de yoghurt zijn ook te koop in de boerderijwinkel!

Smakelijk!
X
Sarah

Hallo!

Ik ben Sarah. Welkom op mijn blog! Hier schrijf ik neer wat voor lekkers ik maak in mijn boerderijkeuken, wat ik kweek in mijn moes- en kruidentuin en hoe ons leven eruit ziet op de boerderij. Op deze manier hopen we dat ook jij even kan meegenieten van ons leven op het platteland!