5 Redenen waarom ook wij zo houden van bottenbouillon

5 Redenen waarom ook wij zo houden van bottenbouillon

Sinds enkele maanden kan je hem vinden in onze boerderijwinkel. En we hebben er al vele fans voor: onze bottenbouillon! Maar liefst 48 uur staat hij op een laag pitje te sudderen, zodat de getrokken bouillon alle vitamines en mineralen bevatten die goed zijn voor jou!

Bovendien gebruiken we de botten van onze eigen grasgevoederde Hereford runderen, zodat er helemaal niks van de koe verloren gaat

1. Krachtige voedingsbron

Bottenbouillon is gekend voor hun rijkdom aan vitamines en mineralen, zoals calcium, magnesium en fosfor. Doordat bouillon vloeibaar is zorgt dit voor een gemakkelijke opneembaarheid en verteerbaarheid van deze voedingsstoffen.

2. Beschermt gewrichten en botten

Door het langzaam trekken van de bouillon lossen we al het collageen en kraakbeen van de botten op, deze proteïnen zijn de bouwstenen van onze gewrichten! Ze zorgen ervoor dat we soepel en vrij kunnen blijven bewegen.

3. Voedt de huid

De gelatine in bottenbouillon is de beste boost voor huid, haar en nagels. Want deze gelatine voorziet het lichaam van essentiële aminozuren, welke de bouwstenen zijn van eiwitten en de nodige ondersteuning bieden voor celvernieuwing. Een kommetje bottenbouillon is dus het eenvoudigste schoonheidsmiddel.

4. Veelzijdig en umami

Een goede bouillon, wat doe je ermee? Je kan hem puur drinken om de dag te starten of te eindigen, voeg hem toe aan soep of saus, in een stoofpotje of risotto,… de umami smaak geeft diepte aan je gerecht en zorgt voor een smaak die voldoening geeft!

5. Een duurzame oplossing

We doen er steeds alles aan om voedselverspilling zoveel mogelijk te reduceren. Zo gaan niet verkoopbare producten in de pakketjes van To good to go en verpakken we ons vlees vacuum en vriezen we dit in indien het niet gereserveerd is. Maar ook deze bottenbouillon is alweer een extra stap naar ons nulbeleid voor voedselverspilling! Zo gebruiken we het hele dier, zonder ook maar iets weg te gooien.

Overtuigd? Kom langs in de boerderijwinkel en koop een potje van deze echte oerbouillon! Het geeft smaak aan je soep, saus, stoofpotje,… en het is een beter alternatief dan het vierkante blokje uit de supermarkt. Zeker zijn van je potje? Reserveer nu via onze webshop!

Tot snel!

Sarah

Hallo!

Ik ben Sarah. Welkom op mijn blog! Hier schrijf ik neer wat voor lekkers ik maak in mijn boerderijkeuken, wat ik kweek in mijn moes- en kruidentuin en hoe ons leven eruit ziet op de boerderij. Op deze manier hopen we dat ook jij even kan meegenieten van ons leven op het platteland!