6 tips voor de lekkerste chocolademelk

6 tips voor de lekkerste chocolademelk

De herfst, en zelfs al een beetje de winter, is nu echt volledig in het land. Gisteren hadden we al de eerste sneeuw. En regen hebben we ondertussen ook al genoeg gehad. Niks is dan zo heerlijk als met een dekentje op de sofa neer te nestelen, bij de open haard, en natuurlijk kan dan een kop warme chocolademelk niet ontbreken! Cécémel is wel lekker, maar échte chocolademelk daar kan helemaal niks aan tippen! We geven jullie graag onze 6 tips voor de perfecte kop chocolademelk! Laat de winter maar komen!!

Laten we starten bij de twee belangrijkste basisdelen: chocolade + melk.

Tip 1: Gebruik nooit, maar dan ook echt nooit, cacao! Ga voor pure chocolade! Donkere chocolade met een hoog cacaogehalte en weinig suiker, dat zal je de lekkerste chocolademelk bezorgen. Vind je het drankje te bitter? Geen probleem, dat lossen we zo meteen op!

Tip 2: Ga voor verse, volle melk! Want dit geeft een romige, volle smaak. Gebruik geen magere of halfvolle melk. Ook verse melk, recht van de koe, is lekkerder dan de UHT melk die je kan kopen in de winkel!

Tip 3: Vind je je drankje niet zoet genoeg? Voeg dan wat rietsuiker of honing toe, maar gebruik geen kristalsuiker. Voeg honing pas toe wanneer de chocolademelk in je kop is, en verhit hem niet mee. Anders gaan alle goede bestanddelen verloren! Wees zuinig met de zoetstof, het is snel té zoet!

Tip 4: Verhit eerst de melk, en voeg dan pas de chocolade toe. Dit vermijd dat de chocolade gaat aanbranden.

Tip 5: Zout! Een heel klein snufje zout. Echt waar! Je gaat het niet smaken, maar het geeft een extra kick!

Tip 6: Zin in iets extra? De classic al iets te vaak gedronken? Voeg een beetje kaneel toe, of kardemom, nootmuskaat, chilipoeder of kruidnagel. Of een geutje Amaretto of Whiskey om het nog wat extra warm te krijgen!

Hopelijk vonden jullie de tips nuttig? En nu… aan de slag!

In de boerderijwinkel kan je verse melk kopen, en honing van onze eigen bijtjes!

Smakelijk!
X
Sarah

Hallo!

Ik ben Sarah. Welkom op mijn blog! Hier schrijf ik neer wat voor lekkers ik maak in mijn boerderijkeuken, wat ik kweek in mijn moes- en kruidentuin en hoe ons leven eruit ziet op de boerderij. Op deze manier hopen we dat ook jij even kan meegenieten van ons leven op het platteland!