4 tips voor heerlijke smoothies en een receptje om direct aan de slag te gaan!

4 tips voor heerlijke smoothies en een receptje om direct aan de slag te gaan!

Smoothies! Heerlijk!!! Ik ben geen ontbijt mens, maar zo’n smoothie gaat er ‘s ochtends toch wel makkelijk in. En zeker nu, met wat goede voornemens na een hele drukke periode gehad te hebben. Veel tijd om uitgebreid eten klaar te maken en mijn dagelijkse portie fruit naar binnen te werken was er niet met de feestdagen dit jaar. Een enorme hoeveelheid ijstaartjes dienden afgewerkt te worden, en dat voor een eerste keer! Het was dus even wennen en goed bekijken hoe we alles aanpakten, maar gelukkig liep alles goed en kon iedereen genieten van een lekker dessertje op Kerst of Nieuw.

En ook de blog werd stevig verwaarloosd. Geen enkele blogpost in december!! Maar dat beloof ik helemaal goed te maken! Januari doen we nog even rustig, de winkel is gesloten en we komen even op adem. Maar vanaf februari vliegen we er terug in vol goede moed! Ideetjes zitten er al genoeg in mijn hoofd!

En zo werd het, na een periode van ongezond eten, weer eens tijd voor een gezond ontbijt! En dan scoren smoothies toch best hoog bij mij. Ik ging zelf haver vlokken, gebruikte van onze eigen honing, appelsap en yoghurt, en vond ook nog wat gedroogde dadels uit het fruitpakket van De Wassende Maan.

Wil je ook aan de slag? Dan delen we graag deze 4 tips met je:

1. Kies een goede basis! Voor deze smoothie ging ik voor appelsap en yoghurt als basis, wat ervoor zorgt dat het een aangename textuur krijgt. Maar ook koemelk, kokosmelk, thee of fruitsap zijn mogelijk!

2. Less is more! Ga niet voor een ellenlange waslijst aan ingrediënten. Je zal jezelf niet alleen nodeloos veel werk aandoen, hoe meer ingrediënten, hoe meer kans dat de smoothie ook bruin zal kleuren door de grote diversiteit aan kleuren.

3. Gebruik een zoetje, en een zuurtje. Dat maakt hem lekker spannend, en verrassend!

4. Maak het jezelf makkelijk! Vries seizoensfruit in: fruit dat in het juiste seizoen rijp geplukt is, heeft meer smaak, en wanneer het reeds in blokjes in de vriezer zit heb je er ook minder werk aan! Ook kan je 1 keer per week een kan thee zetten, dat je als basis kan gebruiken, of kan je sap invriezen in ijsblokvormpjes.

Smoothie met banaan, appelsap en havervlokken voor 2 personen

Voorbereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
0 minuten
Totale tijd
5 minuten

Ingrediënten

  • 30 gr havervlokken
  • 1 banaan
  • 1 el honing
  • 4 dadels
  • 100 ml appelsap
  • 300 ml volle yoghurt

Instructies

1. Doe de schil van de banaan en snijd in stukjes.

2. Haal de pit uit de dadels en vierendeel de vrucht.

3. Voeg alle ingrediënten in de blender en mix.

4. Verdeel over twee glazen en serveer fris.

Van eigen kweek: appelsap, honing en yoghurt. Dit is ook te koop in de boerderijwinkel!

Smakelijk!
X
Sarah

Hallo!

Ik ben Sarah. Welkom op mijn blog! Hier schrijf ik neer wat voor lekkers ik maak in mijn boerderijkeuken, wat ik kweek in mijn moes- en kruidentuin en hoe ons leven eruit ziet op de boerderij. Op deze manier hopen we dat ook jij even kan meegenieten van ons leven op het platteland!